Skip to content
    BOOK YOUR STAY    SPECIAL OFFERS        BOOK YOUR GEAR        OUR CHALETS        SOROBON BOUTIQUE HOTEL        
een-zomerse-dag-pic-1
een-zomerse-dag-pic-3
een-zomerse-dag-pic-2

Een Zomerse Dag

In haar opwaaiende zomerjurk loopt ze het terras op. Op een normale dag was ze niet alleen geweest.
Maar al enige tijd kon ze geen normale dag vinden. Die dagen waren ineens op.
‘Haar terras’ zoals ze altijd zei.
Op deze magische plek kwamen voorheen heel veel gasten. Om te eten, te drinken of te zonnen op het strand. Het strand ligt aan een schitterende baai. Laag water met oneindige kleuren blauw. Soms ook groen.

Het eiland waarop ze woont is onaangetast. Geen enkele virus kan het eiland bereiken. Althans zo leek het. En langzaam is alles om haar heen veranderd. Ze hoort het geroezemoes nog in haar hoofd. De drukte en de gezelligheid. Deze plek heeft vele geheimen.
Een zachte bries waait over haar gezicht. Ze is moe van al het nieuws dat elke dag haar hart bereikt. Het nieuws wat iedere keer weer zwaarder weegt.

Ze tuurt over het water en glimlacht bij het zien van een enkele windsurfer. Toen was geluk heel gewoon bedenkt ze zich. Op de bar rechts van haar ligt wat verdwaalde suiker.
Een suikerdiefje vliegt aan en maakt daar dankbaar gebruik van. Een aantal mussen komen er snel bij. Zelfs de kolibrie doet alsof hij een suikerdiefje is. Ze volgen elkaar als vanzelf. Wie vertelt de mus en de kolibrie dat ze geen suikerdiefje zijn?

In de verte ziet ze flamingo´s in formatie aan komen vliegen. Even tellen mompelt ze.
Ja, twaalf in totaal. Ze vliegen heel laag, om minder last van de wind te hebben, geruisloos over  het water.  Hoe kan ook hier op het eiland een onzichtbare vijand rond dwalen?
De stilte en de schoonheid van het moment overvalt haar. Het is niet waar roept een stem in haar hart. De wereld draait gewoon door. Het ademt en zucht en vliegt en draait en dolt.

Terwijl het ongeloof worstelt met de werkelijkheid, doemt in de horizon de contouren van een boot op. ‘Kijk een cruiseboot’, roept ze hardop.  De enorme boot drijft een beetje doelloos rond. Geen toerist aan boord, geen haven om aan te meren. Als ze haar ogen dicht knijpt tot spleetjes, ziet ze dansende echtparen. Kinderen die in het zwembad springen. Het grote bad op het schip. Personeel wat druk heen en weer loopt en het gezang van meeuwen die het schip de haven in loodsen.  Toen vond ik het eiland te druk worden, zegt een stemmetje in haar hoofd. Nu staar ik naar een cruiseboot alsof het een verloren vriend is. Haar mondhoeken vormen een glimlach, bij de ironie van haar gedachten.

Ze schudt het machteloze gevoel van haar af en tuurt nog lang het blauwe en groene water in.
Een stukje beschermd natuurgebied kabbelt voor haar voeten en wiegt alles wat onrust en onzekerheid heet met zich mee, zachtjes zo de zee in.  
Dit eilandje gaat alle stormen doorstaan, door haar schoonheid en eenvoud. Zoals eeuwen hiervoor.
Op een mooie zomerse dag, loopt ze haar terras af . Met nieuwe moed en minder zo alleen.

 

Aan onze Lieve Gasten: Blijf gezond en houd moed. Until we meet again!
Aan onze Collega’s op Bonaire en in Nederland: Blijf gezond, moedig en hoopvol!

Lieve Groeten van ons allemaal,

Sorobon Beach Club en Sorobon Beach Resort

Met dank aan mijn geweldige Editors: Jannet Butter, Karen en Bob Bastiaensen-Gilmour. Geschreven door Persia Rakers.